top of page

Lekler: Najgori početak sezone

Šarl Lekler smatra da je početak sezone 2023. njegov najgori od kada je došao u Formulu 1.

Photo: Formula 1

Šarl Lekler trku u Australiji neće pamtiti po dobrom – već u trećoj krivini je izleteo sa staze pri pokušaju da pretekne Strola sa spoljašnje strane. Došlo je do kontakta zbog kojeg je Lekler trku završio nasukan u šljunku. Monačaninu je to drugo odustajanje u tri trke, i trenutno na kontu ima svega šest poena. Po njegovim rečima, start sezone 2023. je najgori u njegovoj F1 karijeri:


"Veoma sam frustriran, ovo je najgori početak sezone koji sam ikada imao. Što se tiče trke i odustajanja, u prvoj krivini sam bio veoma oprezan, nisam hteo da rizikujem. U krivini broj 3 takođe nisam planirao da napadnem, ali se "otvorio" prostor sa spoljne strane i krenuo sam u preticanje. Na žalost, bilo je kontakta i završio sam u šljunku, to je bio kraj trke za mene", rekao je posle trke Lekler.


Dodao je da je po njegovom mišljenju u pitanju bio trkački incident. "Nije Strol ništa kriv, u pitanju je trkački incident – nekada imate sreće pa se ništa ne desi, nastavite trku, a nekada ne. Bez obzira na to, veoma sam frustriran, jer sam ponovo ostao bez poena", zaključio je Lekler.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
56 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page