top of page

Lekler: Ne očekujem čudo

Šarl Lekler kaže da na trci u Australiji ne očekuje "čudo", odnosno da nije uveren da može ostvariti pobedu kao prošle godine.

Photo: Formula 1

Prošle godine Šarl Lekler je pobedio u Australiji, i to je bila njegova druga pobeda u prve tri trke sezone. Ove godine situacija za Ferari je potpuno drugačija – italijanski tim zaostaje za Red Bulom, pa i Aston Martinom, nedostaje im tempa u trci i Lekler misli da na predstojećoj trci u Melburnu veoma teško može da ponovi prošlogodišnji rezultat.


"Imam lepe uspomene iz Melburna prošle godine, ali ove sezone situacija za nas je drugačija. Zaostajemo dosta za vodećim, performanse nisu na nivou koji želimo, ali radimo na unapređenju. Ne očekujem baš "čudo" u Melburnu, iako ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Dobra stvar je da ćemo posle Australije imati tri nedelje pauze i pokušaćemo da u tom periodu napravimo unapređenja na bolidu", rekao je Lekler pred trku u Australiji.


Dodao je ga kvalifikacije ne brinu, što nije slučaj sa trkom. "U kvalifikacijama smo do sada bili dosta dobri, ali zaostajemo u trci, i to je ono na čemu radimo, što moramo što pre da popravimo. Mislim da ćemo i u Melburnu dobro proći u kvalifikacijama, ali će u trci biti drugačija priča, rekao bih slična prethodnim dvema trkama", zaključio je Monačanin.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
52 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page