top of page

Lekler: Nisam mogao do pobede

Šarl Lekler bio je razočaran zbog toga što nije pobedio u Monci pred "tifozima", ali kaže da će pobeda doći na nekoj od narednih trka.

Photo: Formula 1

Lekler je startovao sa pol pozicije zahvaljujući sjajno odveženim kvalifikacijama, ali u trci nije imao tempo da se odupre Ferstapenu. Iako je startovao sa sedmog mesta, Red Bulov vozač je veoma brzo bio "u repu" Leklera. Pokušao je Ferari da strategijom sa dva zaustavljanja trijumfuje pred domaćim navijačima, ali ni to nije uspelo, pa je Lekler morao da se zadovolji drugim mestom.


"Tempo nije bio loš danas. Nismo imali sreće sa VSC u sred pit stopa. Srednje tvrde gume nisu loše funkcionisale iako smo morali da na njima ostanemo duže nego što smo planirali. Svi smo želeli pobedu, bilo bi sjajno da smo je ostvarili pred velikim brojem navijača, ali jednostavno nije išlo", rekao je Lekler.


Monačanin je dodao da je pitanje šampiona praktično rešeno (Ferstapen ima prednost od 166 poena i već na sledećoj trci može da obezbedi titulu), ali da se nada pobedi na nekoj od preostalih trka dao kraja sezone. "Naravno da želim da pobedim na nekoj od preostalih trka, bez obzira što je sve već praktično rešeno. Neke od staza na koje tek idemo nam više odgovoraju od Spa i Monce, i svakako se nadam nekoj pobedi", zaključio je Lekler.

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page