top of page

Lekler: Ohrabreni smo napretkom

Šarl Lekler smatra da je Ferari napredovao, a potvrdu toga nalazi u pol pozicijama za obe trke i drugom mestu u sprintu u Azerbejdžanu.

Photo: Formula 1

Šarl Lekler je sprint trku startovao sa pol pozicije, nakon što je na oba kvalifikaciona treninga ovog vikenda bio najbrži, ali ga je Perez pretekao nakon ponovnog starta iza vozila bezbednosti. Evidentno je da DRS Red Bulu daje prednost na pravcima, i protiv toga Ferari za sada nema lek. Ipak, Lekler je uspeo da zadrži Ferstapena iza sebe, što mu daje razloga za optimizam i uverenje da je Ferari dosta napredovao tokom pauze.


"Imamo bolid kakav imamo, i ne možemo ga sada iz korena menjati, ali ga možemo i moramo unapređivati. Mislim da smo od Australije do Bakua napravili dobar pomak napred, iako Red Bul još uvek ima veliku prednost. Nismo još uvek tamo gde želimo biti, ali ako već pobeda nije moguća, onda moramo uzeti što je moguće više poena. Zadovoljan sam drugim mestom na sprintu, to je ohrabrenje za ceo tim i znak da idemo u dobrom smeru", rekao je Lekler posle sprint trke u Azerbejdžanu.


Dodao je da nije previše pokušavao da se bori sa Perezom, pre svega zbog guma. "Nisam pružio previše otpora Perezu jer želeo sam da čuvam gume, pošto je Maks bio veoma blizu. Degradacija guma je naša slabost, i moramo taj problem brzo da rešimo. Videćemo šta možemo da popravimo za trku a sigurno znam da se nećemo predati bez borbe", zaključio je Monačanin.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
64 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page