top of page

Lekler osvojio pol poziciju za VN Bahreina

Prvi startni red na trci u Bahreinu zauzeće Lekler i Ferstapen, sa treće pozicije startuje Sainc.

Photo: Formula1.com

Kao uvod u izuzetno uzbudljive kvalifikacije za VN Bahreina najpre smo gledali treći trening. Veoma zanimljivu "bitku" okončao vozač Maks Ferstapen sa najboljim vremenom 1:32.544. Drugo mesto zazuzeo je Šarl Lekler u Ferariju, sa svega 96 stotih delova sekunde zaostatka. Treći je bio Serhio Perez, on je za Maksom zaostajao malo preko dve desetinke.


Photo: Formula1.com

Kvalifikacije


Q1 - Prvi su na stazu izašli vozači Alfa Taurija, a za njima i drugi. Posle prvog stinta najbolje vreme imao je Šarl Lekler, odmah iza njega bio je njegov klupski kolega Karlos Sainc. Maks Ferstapen bio je treći, a Valteri Botas u Alfa Romeu četvrti. Osim vodećih, ostali vozači su još jednom izašli na stazu u pokušaju da poboljšaju vreme i plasiraju se u Q2. Posle prvih 18 minuta kvalifikacija, dalje se nisu plasirali: Latifi, Strol, Hulkenberg, Cunoda i Rikardo što predstavlja svojevrsno iznenađenje.

Photo: Formula 1 Twitter

Q2 Aleks Albon bio je prvi na stazi u drugom delu kvalifikacija, ali je prvo mereno vreme postavio Magnusen. Posle prvog stinta najbolje vreme postavio je Maks Ferstapen 1:30.757, gotovo 6 desetinki brže od Leklera na drugom mestu. Treći je bio Perez u Red bulu, a četvrti Magnusen u Hasu. Ferarijevi vozači izašli su još jednom na stazu, i uspeli su značajno popraviti svoja vremena. Sainc je za Ferstapenom kasnio svega 30 stotih delova sekunde, a Lekler nešto manje od dve desetinke. Perez je zauzeo četvrto mesto, a Hamilton i Rasel bili su peti i šesti. Magnusen je bio sedmi, Alonso osmi, Gasli je u Q3 prošao kao deveti. Spisak najboljih deset zaključio je Botas u Alfa Romeu.

Dalje se nisu plasirali Okon, Šumaher, Noris, Albon i novajlija Džou.

Photo: Formula 1 Twitter

Q3 – Mercedesovi vozači prvi su izašli na stazu, ali na korištenim gumama. Red bul i Ferari svoje vozače poslali su na stazu sa novim pneumaticima. Posle prvog stinta najbrži je bio Sainc, Lekler je bio drugi sa 44 stota dela sekunde kašnjenja, a Ferstapen treći sa dodatnih 12 stotinki zaostatka. U borbi za prvu pol poziciju u novoj sezoni Formule 1 svi vozači izašli su na stazu još jednom, na novim pneumaticima. Kao pobednik iz bitke izašao je Šarl Lekler, sa vremenom 1:30.558. To je ujedno najbolje vreme postavljeno tokom prva dva dana treninga na stazi Sakir. Njemu će u prvom startnom redu za sutrašnju trku društvo praviti Maks Ferstapen, on je za Leklerom kasnio malo više od jedne desetinke. Karlos Sainc startovaće treći, a odmah do njega naći će se drugi vozač Red bula Serhio Perez. Hamilton je osvojio peto mesto sa prilično velikim zaostatkom od gotovo 7 desetinki. Veliko iznenađenje predstavljaju šesta i sedma startna pozicija Botasa i Magnusena. Alonso je na kraju uzeo osmo mesto, Rasel deveto, a Gasli će startovati deseti. Trka za veliku nagradu Bahreina na stazi Sakir počinje sutra od 16 časova po našem vremenu. Vremena u Q3 (zaostatak za prvoplasiranim): 1. Lekler (Ferari) 1:30.558 2. Ferštapen (Red bul ) 0.123 s 3. Sainc (Ferari) 0.129 s 4. Perez (Red bul) 0.363 s 5. Hamilton (Mercedes) 0.680 s 6. Botas (Alfa Romeo) 1.002 s 7. Magnusen (Has) 1.250 s 8. Alonso (Alpina) 1.637 s 9. Rasel (Mercedes) 1.658 s 10. Gasli (Alfa Tauri) 1.780 s

119 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page