top of page

Lekler: Ovde sam da pobedim

Šarl Lekler zadovoljan je pol pozicijom u Singapuru, i kaže da je pobeda u trci jedino što ga zanima.

Photo: Formula 1

Lekler je ispunio prvi cilj koji je postavio po dolasku u Singapur, a to je osvajanje pol pozicije, što je negova deveta u sezoni. On kaže da je to samo prvi korak, jer želi da pobedi u trci, i tako donekle poništi loše uspomene iz 2019. godine kada je na stazi Marina bej takođe imao pol poziciju, ali je u trci izgubio od tadašnjeg timskog kolege Fetela.

"Bio je to za mene frustrirajući dan. Kada se sada osvrnem i pogledam unazad prisećajući se trke, odluke koje je tim doneo bile su ispravne, jer bez njih ne bi ostvarili dvostruku pobedu. Međutim, to je davno iza nas, sada sam fokusiran na sutrašnju trku, i učiniću sve da pobedim. Ne kažem da će to biti dovoljno, ali pol pozicija je dobar početak, videćemo šta će biti", rekao je Lekler posle kvalifikacija.


Dodao je da je veoma zadovoljan ishodom kvalifikacija. "Volim ulične staze, stalno ste na limitu, blizu zidovima i barijerama, gde se gubi ili dobija na vremenu. Bilo je veoma teško, staza je negde bila skroz suva a na delovima je bila veoma vlažna, i rizik da "izgubite" zadnji deo bolida i završite u zidu je velik. Srećan sam što je prošlo dobro, nadam se da nećemo imati problema, i svakako se nadam pobedi", zaključio je Monačanin.

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page