top of page

Lekler: Ovo je noćna mora

Šarl Lekler nikako ne može biti zadovoljan startom nove sezone, pošto je na trci u Bahreinu odustao zbog kvara bolida.

Photo: Formula 1

Monačanin je dobro startovao u Bahreinu i u prvoj krivini je prestigao Pereza. Kasnije je Perez uspeo da vrati drugo mesto, a Lekler nije mogao da prati tempo Red Bulova. Činilo se da se "pomirio" sa trećim mestom, jer nije bio pod pritiskom iza njega, ali je kvar na bolidu u 41. krugu srušio nade o pobedničkom postolju. Posle trke je rekao da odustajanje svakako nije ono što je želeo, da ne zna za uzrok kvara, ali da ga više brine to što Ferari ne može nikako da prati tempo Red Bula.


"Ovo je noćna mora. Osećaj koji imam nikako nije dobar. Mnogo smo radili tokom zime, ali izgleda da nas čeka još mnogo posla, jer sve što se dešavalo na trci nije ono što želimo. Problem pouzdanosti je zabrinjavajući, ali mene više brine nedostatak tempa, rekao bih da smo kasnili gotovo sekundu. U kvalifikacijama smo negde slični, ali razlika u trkačkom tempu je ogromna i veoma zabrinjavajuća", rekao je Lekler posle trke u Bahreinu.


Dodao je da misli da bi zadržao treće mesto da nije bilo kvara na bolidu, bez obzira na to što je Alonso imao sjajan tempo. "Izgleda da je Aston Martin veoma brz, ali sam imao dovoljno prednosti da bez problema budem treći. Ipak ne smemo zanemariti pretnju koja dolazi od Aston Martina. Bahrein je specifična staza, i trebalo bi da na sledećoj trci stvari budu bolje, ali ne smemo da se oslonimo na to, moramo nešto da uradimo da budemo mnogo bliže Red Bulu", zaključio je Monačanin.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
160 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page