top of page

Lekler: Pomalo sam razočaran

Šarl Lekler osvojio je treće mesto u Americi, posle starta sa 12. pozicije, ali kaže da je blago razočaran rezultatom.

Photo: Formula 1

Lekler je posle starta sa 12. mesta trku u Americi završio treći, što je deseti put ove sezone da se plasirao na pobednički podijum. Iako je svestan da je posle svega treće mesto odličan rezultat, Lekler posle trke nije krio razočaranje, jer smatra da je mogao i bolje da ponovo nije imao problema sa degradacijom guma.


"Moram da budem zadovoljan podijumom posle starta sa 12. pozicije, ali kada pogledam trku u celini ne mogu da ne budem malo razočaran. Imali smo odličan tempo, mogao sam možda da stignem i Luisa, ali sam pred kraj trke ponovo imao problema sa degradacijom pneumatika. Bile su lepe borbe i sa Perezom i kasnije sa Maksom, ali problem je što pred kraj trke gubimo tempo i to pre svega zbog guma. Moramo da rešimo to ako želimo bolje rezultate", rekao je Lekler posle trke.


Dodao je da je osnovni problem koji Ferari ima, i koji mora da reši, potrošnja guma. "Stvar je u detaljima. Nekada rešimo probleme, nekada ne, ali moramo shvatiti zašto nam se to dešava. Brzina i tempo su tu, bili smo dobri ceo vikend, sve ide kako treba ali pred kraj trke gume počnu da popuštaju i mi smo u problemu. To moramo da eliminišemo što pre", zaključio je Monačanin.


152 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page