top of page

Lekler: Sada sam mnogo zreliji

Šarl Lekler kaže da je naučio mnogo iz prošle sezone i da će ove godine i on i Ferari biti jači.

Photo: Formula 1

Lekler je imao sjajan start prošle sezone, sa dve pobede u prve tri trke, ali kako je sezona odmicala, sve više je gubio korak za Ferstapenom. Sezonu je završio na drugom mestu iza Red Bulovog šampiona, a tome su "kumovale" kako Leklerove greške, tako i greške tima. Monačanin kaže da je iz svega što se dešavalo u sezoni za nama mnogo naučio, i da će ove godine i on i tim Ferarija biti mnogo jači.


"Sezonu 2022. nismo završili kako smo želeli. Pripremam se za narednu godinu, i motivacija je na visokom nivou. Mislim da sam sazreo prošle godine, naučio sam mnogo i napredovao kao vozač. Nije to neki ogroman napredak, to su mali koraci napred, ali učio sam iz svake greške kako mi se ne bi ponovile. Ove godine ćemo biti mnogo jači, i verujem da ćemo biti najozbiljniji kandidati za titule", rekao je Lekler.


Podsećamo, vozačka postava Ferarija nije menjana, tu su Lekler i Sainc, ali je Ferari prošao kroz veliku promenu – tim je napustio Matia Binoto, a na mesto šefa tima je došao Frederik Vaser. Da li će promena prvog čoveka Ferari F1 tima imati pozitivan ili negativan efekat na Ferari, ostaje da se vidi.

70 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page