top of page

Lekler: Sve je rešeno na startu

Šarl Lekler nije pobedio u Singapuru iako je startovao sa pol pozicije. Kako kaže, trka je rešena na startu.

Photo: Formula 1

Lekler nije dobro startovao u Singapuru i do prve krivine izgubio je vodeću poziciju od Pereza. Iako je na početku uspevao da prati Meksikanca, do odlaska u boks Lekler je dosta zaostajao. Promena guma trajala je preko pet sekundi, ali to je poništilo vozilo bezbednosti koje je izašlo na stazu nakon incidenta Cunode. Pred kraj trke Lekler je pokušao da napadne Pereza, ali nije uspeo.


"Činilo se na početku da sam brži, Perez se izgleda malo mučio sa zagrevanjem guma, ali kada ih je doveo na radnu temperaturu, bio je veoma dobar. Pred kraj trke pritiskao sam koliko sam god mogao, ali nisam uspeo da ga prestignem, niti da posle toga održavam razliku unutar pet sekundi. Pobedu sam izgubio na startu, ko zna kako bi se stvari odvijale da sam uspeo da zadržim prvo mesto", rekao je Lekler.


Dvostruki podijum za Ferari, prvi posle trke u Majamiju, za Leklera je dobar znak. "Moramo da budemo zadovoljni. Želimo da u poslednjih par trka učinimo sve da bi pobeđivali i osvajali poene i Singapur je sa te strane bio dobar. Tim je donosio dobre odluke, i srećan sam zbog toga. Sada se okrećemo Japanu", zaključio je Monačanin.

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page