top of page

Lekler: Teško možemo do titule

Šarl Lekler nije zadovoljan trkom u Belgiji, i misli da su šanse za titulu šampiona sve manje.

Photo: Formula 1

Činilo se da će Šarl Lekler uspeti da "spase što se spasiti može" petim mestom u Belgiji, ali nije bilo tako. Iako je na stazi obišao Alonsa, zbog prekoračenja brzine u pit lejnu pri poslednjoj promeni guma, posle trke kažnjen je sa pet sekundi, pa je zauzeo šesto mesto, iza Alonsa.


Nakon trke novinari su ga pitali da li je možda u pitanju "loša sreća", na šta je Lekler rekao: "Brzina u pit lejnu nije loša sreća, to je moja greška. Ali na stranu to, nismo bilo dovoljno brzi, i to je problem koji moramo da rešimo. Najgore od svega je što imam dobar osećaj u bolidu, čini se da smo brzi, a onda uporedite vremena sa Red Bulom i vidite da su daleko, daleko brži od nas", rekao je Monačanin.


Dodao je da su šanse da stigne i prestigne Ferstapena sve manje. "Sve je teže i teže, posebno kada gledate njihov tempo ovog vikenda. Moramo da shvatimo šta se dešava, da nađemo rešenje i da se do Zandvorta vratimo na nivo na kome smo bili u prvom delu sezone, a to je veoma blizu Red Bulu", zaključio je Lekler.

71 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page