top of page

Lekler: Verujem u osvajanje titule

Šarl Lekler smatra da osvajanje titule šampiona nije "nemoguća misija" za njega, uprkos velikom bodovnom zaostatku za Ferstapenom.

Photo: Formula 1

Šarl Lekler zaostaje 80 poena za vodećim Ferstapenom, i mnogima se čini da je borba za titulu šampiona okončana. Monačanin ne misli tako – prema njegovim rečima, još uvek je moguće osvojiti titulu, iako priznaje da zadatak nije ni malo jednostavan.

"Verujem da je moguće osvojiti šampionat bez obzira na zaostatak. Osamdeset poena jeste mnogo, ali nije nedostižno. Ići ćemo trku po trku, u svakoj pokušati da šanse koje nam se ukažu maksimalno iskoristimo. Sve dok postoji makar i mala šansa, predaja nije opcija, to je jedino sigurno", rekao je Lekler.


Leklera za Spa vežu lepe uspomene, jer je na legendarnoj stazi pobedio 2019. godine. "Trka u Belgiji je uvek nešto posebno. Biće teška borba sa Red Bulom, pa i sa Mercedesom koji je sve bolji. Ko uspe da najbolje iskoristi prednosti bolida, i šanse koje se ukažu na trci, taj može da se nada pobedi", zaključio je Šarl Lekler.

43 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page