top of page

Lekler: Želim titulu sledeće godine

Šarl Lekler jedva čeka sledeću sezonu u kojoj namerava mnogo ozbiljnije da se bori za titulu šampiona.

Photo: Formula 1

Ova godina sjajno je počela za Leklera i Ferari, i činilo se da italijanski tim ima šansu za titulu. Ipak, problemi sa nepouzdanošću bolida i loše strateške odluke raspršili su snove o tituli. Šarl Lekler se već okrenuo sledećoj sezonu, u kojoj kako je rekao želi da učini mnogo više ne bi li postao šampion Formule 1.


"Predsednik Ferarija Elkan rekao je da moramo postati šampioni do 2026. godine, ali ja želim da to uradim već sledeće godine. Veoma sam nestrpljiv da što pre počnem sa pripremama za sledeću sezonu - nameravam da učinim sve što je moguće kako bih posao svetski prvak. Imam ugovor sa Ferarijem do kraja 2024. godine, ali ne želim da čekam toliko do titule, želim da to uradim što je pre moguće", rekao je Lekler.


Monačanin je ove godine bio sjajan na kvalifikacijama, ali mnoge pol pozicije nisu pretvorene u pobede. Kaže da je u tom segmentu značajno napredovao, ali i da je generalno bolji nego što je bio pre. "Bolji sam u poređenju sa prošlom godinom, baš kao što sam prošle godine bio bolji nego 2020. Izvlačio sam najbolje iz sebe, mnogo sam radio na tempu u jednom krugu. Napredovao sam dosta i po pitanju kontrole trke, rekao bih i više nego u kvalifikacijama, ali Red Bul je ove godine bio jednostavno suviše brz", zaključio je Lekler.

194 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page