top of page

Ferstapen: Nisam mislio da mogu do 14 pobeda

Maks Ferstapen oduševljen je pobedom u Meksiku i obaranjem rekorda po broju pobeda u sezoni.

Photo: Chris Graythen / Getty Images / Red Bull Content Pool

Dvostruki svetski prvak u Meksiku je ostvario 14. pobedu u sezoni, srušivši rekord koji je do trke u Meksiku delio sa Šumaherom i Fetelom. Kako je rekao, oduševljen je pobedom i novim rekordom koji je postavio, dodavši da je veoma ponosan zbog toga.


"Još jedna odlična trka. Znali smo da će u prvom stintu od presudne važnosti biti sačuvati gume, i u tome sam uspeo. Malo sam se mučio pri kraju stinta, ali kada sam stavio srednje tvrde gume sve je radilo savršeno. Dosta rano smo bili svesni da mogu sa njima da izdržim do kraja, i bili smo u pravu. Osećaj zbog pobede i rekorda je sjajan – nisam mislio da mogu 14 puta da pobedim u sezoni, i naravno da sam srećan i veoma ponosan na to ostvarenje", rekao je Maks posle trke.


Ferstapen nije postavio samo novi rekord po broju pobeda u sezoni, već i po broju osvojenih poena u jednoj sezoni – trenutno ih na njegovom kontu ima 416. "Imamo još dve trke do kraja, plus sprint u Brazilu, mislim da mogu da popravim rekord. Šalim se, nije sve u rekordima, sve što smo hteli je osvajanje šampionata, a sasvim je nevažno koliko poena sam osvojio. Broj poena pokazuje koliko je neverovatno dobra ova sezona bila za nas", zaključio je Ferstapen.

34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page