top of page

Maks: Podrška Hamiltonu da ostane u F1

Maks Ferstapen kaže da poptuno podržava Hamiltona u nameri da i dalje ostane u Formuli 1.

Photo: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

Luis Hamilton je pred trku u Meksiku rekao da je u pregovorima sa Mercedesom oko novog višegodišnjeg ugovora. Sedmostruki šampion izrazio je spremnost da nastavi da se takmiči u F1 još nekoliko godina, verujući da može i dalje da bude konkurentan za titule. Maks Ferstapen u potpunosti podržava Hamiltona u toj nameri, dodajući da ga veoma zanima da li će Hamilton i dalje moći da bude na vrhunskom nivou kao do sada.

"Ako Luis smatra da je sposoban da bude deo Formule 1, ako i dalje ima želju da se trka, onda tako treba i da uradi, ja ga potpuno podržavam u tome. Imali smo nas dvojica velike borbe u prošlosti, a verujem da će ih biti još, jer sam siguran da će u godinama koje dolaze timovi biti bliži jedni drugima. Biće veoma interesantno videti ko će biti u toj borbi na vrhu, i da li će Hamilton biti jednako sjajan takmičar kao što je to bio svih ovih godina", rekao je Ferstapen.


Maks je ove godine imao dominantnu sezonu, Mercedes je daleko od onoga što je bio proteklih godina, pa na stazi nismo često gledali duele Maksa i Luisa. Na pitanje da li mu nedostaju borbe sa Hamiltonom iz prošle godine Ferstapen kaže: "Imao sam ove godine različite vrste borbi na stazama, svaki je vozač drugačiji po tom pitanju, svaki je priča za sebe. Sa Luisom nisam imao puno prilika za duele ove godine, ali verujem da će već sledeće godine biti drugačije".

96 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page