top of page

Marko: Luis je koštao Pereza drugog mesta

Helmut Marko smatra da je Perez izgubio šansu da prestigne Leklera u Abu Dabiju zbog borbe sa Hamiltonom.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bul je u Abu Dabiju za Pereza spremio strategiju sa dva zaustavljanja. Perez je po povratku na stazu posle druge promene guma naišao na Hamiltona, i u borbi sa njim izgubio dosta vremena. On je inicijalno prestigao Hamiltona, ali je Luis brzo vratio poziciju, samo da bi je uskoro opet izgubio. Savetnik u Red Bulu Helmut Marko tvrdi da je ta borba koštala Pereza šanse da u završnici trke prestigne Leklera i tako osvoji drugo mesto.


"Mislim da je Serhio suviše pritiskao na srednje tvrdim gumama na početku, i zato je morao u boks ranije nego što je planirano. Kada je naišao na Hamiltona, tu je izgubio vreme. Da je uspeo da ga prestigne odmah, imao bi dovoljno vremena da stigne do Leklera i preuzme drugo mesto", rekao je Marko posle trke u Abu Dabiju.


Dodao je da je bio iznenađen što je Ferari išao na samo jednu promenu guma kod Leklera. "Bili smo iznenađeni kada smo shvatili da je Ferari stigao do kraja trke sa samo jednim zaustavljanjem za Leklera. Tu strategiju nismo imalu u vidu na startu trke", zaključio je Helmut Marko.

175 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page