top of page

Marko: Mercedes veća pretnja u 2023

Helmut Marko smatra da će sledeće sezone Mercedes biti veća pretnja Red Bulu od Ferarija u borbi za titule.

Photo: Formula 1

Na početku sezone iza nas Ferari je bio u sjajnoj formi, i činilo se da će Red Bul voditi veliku borbu sa italijanskim timom. Sa druge strane, Mercedes je bio dosta daleko od vodećih timova, nedostajali su tempo i brzina da bi mogao da se bori sa Red Bulom i Ferarijem. Ipak, u drugom delu sezone, počevši od Belgije i nove tehničke direktive, "srebrne strele" su značajno podigle performanse. To im je do kraja sezone donelo i jednu pobedu. Helmut Marko, sportski savetnik Red Bula, smatra da će Mercedes u sledećoj godini biti veća pretnja njegovom timu od Ferarija.


"Ferari je veoma jak, siguran sam da će još napredovati preko zime, ali mislim da će Mercedes ukupno gledano biti jači. Imaju pre svega sjajnog Luisa Hamiltona, koji je i dalje vrhunski vozač. Imaće više vremena u vazdušnom tunelu za razvoj bolida, tako da mislim da će nam oni sledeće godine biti najveći takmac za titule. Ne isključujem Ferari iz borbe, samo mislim da će Mercedes biti veća pretnja", rekao je Marko.


Dodao je da će kazna za Red Bul zbog prekoračenja budžeta u 2021. godini, pre svega manje vremena u vazdušnom tunelu, sigurno uticati na pripremu za sledeću sezonu, ali da nije suviše zabrinut. "Bilo bi bolje da nema kazne, ali šta je tu je. Nisam mnogo zabrinut, mi smo na dobrom putu za sledeću sezonu, a naš najveći plus je što imamo najboljeg vozača na gridu – Maksa Ferstapena", zaključio je Helmut Marko.

83 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page