top of page

Marko: Nećemo zadržavati Gaslija

Ako je suditi po komentaru Helmuta Marka, Red Bul nema nameru da zadržava Pjera Gaslija po isteku ugovora 2023. godine.

Photo: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Pjer Gasli nije imao lak put unutar Red Bula – uspeo je da dođe do seniorskog tima ali je posle 12 trka "prekomandovan" u juniorski tim. Red Bul je nakon toga doveo Pereza, pa je povratak Gaslija u seniorski tim praktično nemoguć. Time se otvara mogućnost da Gasli po isteku ugovora 2023. godine promeni tim.


Helmut Marko potvrdio je da Red Bul neće zadržavati Gaslija ako poželi da promeni tim. "Ako Pjer poželi da ode u drugi tim, nećemo praviti problem. Imamo dobar odnos sa njim, uradio je odličan posao u Alfa Tauriju. Perezov ugovor sprečava Gaslijev povratak u Red Bul, i što se nas tiče, od 2024. godine on je slobodan", rekao je Marko.


On je dodao da je Gasli bolji vozač nego što je to bio 2019. godine, ali da nije siguran da je i pored svega dovoljno dobar da bude Ferstapenov timski kolega. "Da podsetim, Maks je 2019. godine obišao Gaslija za ceo krug u istom bolidu. Pjer je očigledno napredovao, ima više samopouzdanja, ali da li bi uspeo da se nosi sa Maksom, teško je reći", zaključio je Marko.
45 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page