top of page

Mekis: Ferari je iznad svega

Ukoliko bude potrebno Ferari će koristiti timske naredbe kako bi smanjio zaostatak od 97 poena za Red Bulom, kaže Loran Mekis.

Photo: Formula 1

Osvajanje titule u konkurenciji konstruktora biće težak zadatak za Ferari, jer treba nadoknaditi 97 poena razlike. Ako bude potrebno u igri će biti timske naredbe, ukoliko se proceni da će to pomoći da se ostvari cilj – tako barem kaže Loran Mekis, trkački direktor Ferarija.


"Ferari je uvek na prvom mestu. O timskim naredbama u Ferariju mnogo više raspravljaju drugi nego mi, ali oduvek smo bili jasni – cilj je što bolji rezultat za tim, jer Ferari je iznad svega. Naravno, vodićemo računa o šansama za vozačku titulu, i ako stanje bude ukazivalo da jedan ima veće šanse, svakako ćemo učiniti sve da mu pomognemo", rekao je Mekis.


On je dodao da još nije vreme da se u prvi plan stavlja jedan od vozača. "Imamo dva odlična vozača i obojica imaju isti tretman. Želimo da budu što je moguće brži, jer jedino tako možemo da unapredimo našu poziciju u šampionatu. Suviše je rano za favorizovanje bilo koga od njih, još je devet trka pred nama", zaključio je Mekis.


54 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page