top of page

Mercedes donosi nadogradnje u Ostin

Na trku u Ostinu Mercedes će doneti poslednje aerodinamičke nadogradnje u sezoni, potvrdio je Endrju Šovlin, direktor inžinjeringa.

Photo: Formula 1

Posle relativno lošeg starta sezone, Mercedes je polako ali postepeno unapređivao bolid W13. Trenutno su treći u šampionatu konstruktora, uz zaostatak za Ferarijem koji do kraja sezone nije nemoguće dostići. U pokušaju da to ostvare, kao i da zabeleže makar jednu pobedu, nemački tim u Ostin donosi nove aerodinamičke nadogradnje.


"Ovo je poslednji korak u razvoju aerodinamike bolida u ovoj godini, i nadamo se da ćemo uspeti da dobijemo na performansama. Pored toga, ove nadogradnje bi trebalo da nam pomognu i u razvoju bolida za sledeću godinu. Uspeli smo da malo smanjimo i težinu pojedinih komponenti, što bi trebalo da ima pozitivan efekat na performanse", rekao je Šovlin.


Dodao je da je teško predvideti koliko će nadogradnje doneti na brzini Mercedesa, pogotovo u poređenju sa Red Bulom i Ferarijem. "COTA je teška staza, veoma neravna, teško je predvideti šta sve može da se desi. Nećemo ništa znati sve do petka kada izađemo na stazu, utvrdimo šta nam je problem i onda pokušamo da rešimo podešavanje bolida", zaključio je Šovlin.

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page