top of page

Mik Šumaher napušta Has

Mik Šumaher i tim Has razilaze se na kraju ove sezone. Mladog Nemca će u američkom timu zameniti iskusni Niko Hulkenberg.

Photo: Formula 1

Šumaher je posle osvajanja F2 titule 2020. godine postao član Hasa prošle godine, zajedno sa Nikitom Mazepinom. Ove sezone osvojio je prve poene u Formuli 1 na Silverstonu, kada je bio osmi, a odmah zatim je bio šesti u Austriji. Međutim, od tada nije osvajao poene i od svih poena koje je Has osvojio ove godine, njegov udeo je manji od trećine. Kada se tome doda da je imao par incidenata, veoma skupih za tim, nije iznenađenje što je Has odlučio da ne nastave saradnju.


"Zahvaljujem se Miku na doprinosu u poslednje dve godine. Njegova reputacija i pedigre iz mlađih kategorija su dobro poznati, i mogu da kažem da je u dve sezone sa nama nastavio da se razvija i usavršava. Osvojio je i prve poene u F1 karijeri sa nama. Iako smo rešili da ne nastavimo saradnju, želimo mu sve najbolje u nastavku karijere i u privatnom životu", rekao je po objavljivanju vesti Ginter Štajner, šef tima Has.


Mik Šumaher se oglasio na društvenim mrežama, ne krijući razočaranje: "Abu Dabi će biti moja poslednja trka za tim Has. Neću da krijem razočaranje što nismo produžili ugovor, ali želim najpre da zahvalim i Hasu i Ferariju što su mi pružili priliku da vozim u Formuli 1. Godine provedene u Hasu pomogle su mi da sazrem u svakom pogledu. I dalje imam strast prema Formuli 1, boriću se da se što pre vratim u Formulu 1", rekao je Šumaher.


Kako sada stvari stoje, teško da ćemo Mika Šumahera videti na gridu sledeće godine. Jedino slobodno mesto ima Viliams, ali ono je "rezervisano" za Logana Sardženta, pod uslovom da sakupi dovoljno bodova za superlicencu, što je u ovom trenutku sasvim izgledno.

62 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page