top of page

Niko Hulkenberg u Hasu 2023. godine

Niko Hulkenberg novi je vozač tima Has. On će zameniti Mika Šumahera koji je u timu proveo dve sezone.

Photo: Formula 1

Ono što je dugo najavljivano konačno je zvanično potvrđeno - Niko Hulkenberg novi je vozač tima Has! Popularni "Hulk" napustio je Formulu 1 na kraju 2019. godine, i od tada je pet puta nastupao kao zamena za vozače, poslednji put na prve dve trke ove sezone umesto Fetela. Hulkenberg ima 35 godina, 181 put je startovao u F1, a vozio je za Viliams, Fors Indiju, Zauber, Reno, Rejsing Point i Aston Martin. Za potonje je bio je i rezervni vozač u prethodne dve godine.

"Veoma sam srećan što se vraćam u Formulu 1, i što dolazim u Has. Ja imam osećaj da nikada nisam ni napustio F1. Uzbuđen sam što ću ponovo imati priliku da ponovo radim ono što volim, i veoma zahvalan sam Džinu Hasu i Ginteru Štajneru što su mi poklonili poverenje", rekao je Hulkenberg.


Ginter Štajner, šef tima Has, poželeo je dobrodošlicu Hulkenbergu u tim. "Veoma sam zadovoljan što će nam se Niko pridružiti. Iskustvo i znanje koje ima mnogo će značiti timu. On ima reputaciju nekoga ko je sjajan u kvalifikacijama i solidan je, pouzdan trkač. Kada njegove kvalitete uparimo sa iskustvom koje ima Magnusen, verujem da će to biti dovoljno da sledeće sezone budemo bolji nego ove", rekao je Štajner.


Detalji ugovora Hasa i Hulkenberga nisu za sada objavljeni. Zna se da će Hulk voziti za Has sledeće sezone, i da će posao početi dva dana po završetku ove sezone, na testiranju Pirelijevih pneumatika. Društvo će mu tada u drugom bolidu praviti Pietro Fitipaldi.

44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page