top of page

Ništa od saradnje Poršea i Red Bula

Uoči Velike nagrade Italije Porše je zvanično saopštio da su pregovori o saradnji sa Red Bulom prekinuti i da neće biti nastavljeni.

Photo: VW Group

Saradnja čuvenog nemačkog proizvođača automobila Porše i tima Red Bul već dugo je u žiži javnosti. O tome se mnogo govorilo (pogotovo kada je objavljeno da Audi ulazi u Formulu 1), činilo se da je to "gotova stvar", ali ispostavilo se drugačije. Porše je danas zvanično saopštio da dogovor sa Red Bulom nije postignut, da su pregovori završeni i da neće biti nastavljeni.


Iako se u saopštenju kaže da nije bilo moguće postići dogovor koji bi zadovoljio obe kompanije, nezvanično se mogu čuti drugačije tvrdnje. Naime, pominje se da je razlog prekida pregovora želja Poršea da, u skladu sa udelom u vlasništvu Red Bula, ima i odgovarajući uticaj u u odlučivanju unutar tima. Najveći protivnik toga navodno je bio Kristian Horner, iako on to zvanično negira.


Simptomatično je da je Horner u proteklih nekoliko nedelja naglašavao da je za tim Red Bula od izuzetne važnosti da zadrži nezavisnost, a to izgleda nije bilo moguće postići u pregovorima sa Poršeom.

40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page