top of page

Njui: Ferari i Mercedes će biti opasni

Adrian Njui misli da će Ferari i Mercedes sledeće godine biti izuzetno opasni takmaci Red Bulu.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Nova era Formule 1 donela je na početku borbu za vrh između Red Bula i Ferarija, dok je mimo očekivanja Mercedes zaostajao za pomenuta dva tima. Ubrzo je i Ferari počeo da kaska za Red Bulom, dok se Mercedes donekle oporavio, i do kraja godine uspeo da zabeleži i jednu pobedu. Red Bul je dominantno došao do titule šampiona u obe konkurencije, a Adrian Njui, tehnički direktor Red Bula, smatra da će sledeće godine njegov tim imati mnogo teži posao i da će borba za vrh biti mnogo napetija.


"Sledeće godine neće biti kao što je bilo ove, ne verujem da možemo da ponovimo dominaciju iz 2022. godine. Ferari sigurno ne odmara, verujem da naporno rade ne bi li rešili probleme koje su imali, pre svega sa pouzdanošću. Mercedes će takođe biti bolji nego ove godine, već su pri kraju ove sezone dosta napredovali, verujem da će njihov napredak biti još veći dogodine. Čeka nas teška godina", rekao je Njui.


Dodao je da je veoma ponosan na RB18 bolid. "Gledano statistički, RB18 je bio naš najbolji bolid, i veoma smo ponosni na njega. Na predsezonskim testiranjima malo smo se mučili sa poskakivanjem, ali smo znali kako da rešimo problem. Posle toga sve je bilo pitanje razvoja i nadogradnji, a u drugom delu sezone sve je selo na svoje mesto i imali smo veoma konkurentan paket", zaključio je Njui.

144 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page