top of page

Njui: Ferari je odustao u Singapuru

Adrian Njui smatra da je Ferari najkasnije od trke u Singapuru znao da nema šanse za titulu i da se okrenuo pripremama za 2023. godinu.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Iako je Ferari odlično počeo sezonu, sa dve pobede u prve tri trke sezone, veoma brzo je počeo da gubi korak sa Red Bulom. Kako je sezona odmicala Red Bul je bio sve jači a Ferari sve više zaostajao – posledica toga je Ferstapenovo osvajanje titule već u Japanu, a Red Bul je konstruktorski šampionat potvrdio u Ostinu. Po rečima Adriana Njuija, Ferari je već u Singapuru znao da nema šanse za titulu i već tada se okrenuo pripremama za sezonu 2023.


"Kad smo stigli u Singapur, stvari su stajale tako da smo samo mi mogli da izgubimo titulu, i to jedino ako spektakularno podbacimo, a nikako da je oni osvoje. Mislim da je Ferari takođe bio svestan toga, da su tada "digli ruke" i fokus prebacili na pripreme za 2023. godinu. To je bio jedini logičan izbor, i ne sumnjam da su tako uradili", rekao je Njui.


Bolid RB18 koji je dizajnirao Adrian Njui jedan je od najuspešnijih u njegovoj karijeri – u sezoni 2022. ostvario je 17 pobeda na 22 trke. Njui kaže da je priprema bolida bila veoma teška, budući da su do kraja 2021. godine bili u borbi za titulu. "Bilo je teško pripremati bolid po novim pravilima dok se još vodila bitka za titulu. Na početku ove godine bili smo blizu sa Ferarijem. Oni su bili brži na nekim stazama, na nekim smo to bili mi. Međutim, uspeli smo da razvijemo bolid tako da bude dobar na skoro svim stazama, i to nam je dalo prednost u drugom delu sezone", zaključio je Njui.

124 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page