top of page

Njui: Odlična sezona

Adrian Njui kaže da je zadovoljan kako je Red Bul odradio sezonu i poništio prednost koju je Ferari imao na početku godine.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Maks Ferstapen je osvojio drugu titulu u Japanu, četiri trke pre kraja sezone. Iako se na početku godine činilo da je Ferari u prednosti, Red Bul je brzo preokrenuo situaciju u svoju korist. Maks je sa 13 pobeda u bolidu RB18 učinio da to bude najuspešniji bolid u dugoj i plodnoj karijeri Adriana Njuia u Formuli 1.


"Lepo je čuti da mi je RB18 jedanaesti bolid koji je osvojio titulu. Dobro smo odradili godinu, sezona je stvarno bila odlična. Mislim da je Ferari na početku imao veoma brz bolid, u mnogim trkama verovatno i malo brži od našeg. Uspeli smo u stvaranju bolida koji je performanse imao na svim vrstama staza. Naročito smo dobri bili posle letnje pauze", rekao je Njui.


Dodao je da zasluge idu i Ferstapenu, ne samo bolidu. "Maks je bio apsolutno sjajan – staložen, fokusiran, brz, skoro bez greške. Vidi se da je sazreo i kao vozač i kao ličnost, i u potpunosti je zaslužio uspeh", zaključio je Njui.

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page