top of page

Noris: MCL36 mi ne odgovara sasvim

Lando Noris otkrio je da uprkos relativno uspešnoj sezoni nikada nije bio na "ti" sa bolidom MCL36.

Photo: Steven Tee / McLaren Media Centre

Noris je trenutno sedmi u šampionatu sa osvojenih 88 poena. Bio je na podijumu u Imoli, i on je jedini vozač mimo vozača Red Bula, Ferarija i Mercedesa koji je ove sezone uspeo da to ostvari. Ipak, i pored dobrih rezultata, Noris smatra da je moglo i bolje da je uspeo da se u potpunosti navikne na ovogodišnji Meklarenov MCL36 bolid.


"Bez obzira na priče da je bolid pravljen da meni odgovara, moram reći da to nije tačno. Ne kažem da mi se bolid ne sviđa, ali ne odgovara suviše mom stilu vožnje. Na početku godine bih rekao da je više odgovarao Rikardu nego meni, u smislu stila. Mučio sam se dosta na početku sezone, sada sam se donekle ipak prilagodio. I pored svega to i dalje nije bolid kakav bih voleo da imam, sa kakvim bih mogao da postižem bolje rezultate", rekao je Noris.

Dodao je da tim nije mogao mnogo da učini da mu pomogne da se bolje prilagodi. "Ne može tu mnogo toga da se uradi, tim je napravio bolid da bude što je moguće brži. Ja mogu da im ukažem na stvari koje bih ja voleo da se promene, ali nema mnogo mesta za popravke i unapređenja. Tu smo gde smo, nadam se da će sledeće godine biti bolje", zaključio je mladi Britanac.

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page