top of page

Noris: Moramo napredovati ove godine

Lando Noris smatra da Meklaren u sezoni 2023. mora da ostvari veliki napredak, i da je to sasvim moguće izvesti.

Photo: McLaren Media Centre

Meklaren se u novim tehničkim pravilima Formule 1 nije najbolje snašao, barem na početku prošle sezone. Kasnije je ostvaren napredak, i čuveni tim je sezonu završio na petom mestu u konstruktorskom šampionatu, iza Alpine. Lando Noris smatra da u novoj sezoni tim mora značajno da napreduje, i kaže da je to moguće, navodeći kao primer Ferari.


"Jasno je da ove godine moramo ostvariti veliki napredak. Mislim da je to veoma izvodljivo, u ostalom, pogledajte Ferari. Pogledajte gde su bili 2021. godine, za malo su izgubili od nas, a onda su sledeće godine pobeđivali, borili se za postolja svakog vikenda. Tako nešto mi moramo napraviti, veliki skok u performansama između dve sezone. Njima je na ruku išla promena pravila, pa je i skok bio velik, ali uveren sam da mi imamo priiku da učinimo nešto slično", rekao je Noris.


Dodao je da nema smisla čekati da se završi novi vazdušni tunel pa da se tek onda krene sa unapređenjima. "Moramo napraviti mnogo bolji novi bolid već sada, za ovu sezonu. Ne smemo čekati novi vazdušni tunel, jer to znači da će efekti biti vidljivi tek 2024. godine. Imamo odličan tim, prave ljude, i ubeđen sam da možemo napredovati u sezoni pred nama", zaključio je Noris.

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page