top of page

Noris: Nisam u F1 da bi me svi prestizali

Lando Noris kaže da nije imao nameru da izazove incident sa Leklerom, ali da njegov posao u Formuli 1 nije da dozvoli svima da ga prestižu.

Photo: Mclaren Media Centre

Noris i Lekler imali su kontakt na početku trke u Brazilu – Lekler je bio brži, ali Lando nije želeo da odustane od borbe. Kontakt je za posledicu imao izletanje Leklera sa staze i udarac u zaštitne barijere, iz kojih se Monačanin srećom izvukao. Noris je, sa druge strane, trku nastavio odmah ali je nije završio, jer je otkazala elektronika na bolidu. Zbog izazivanja incidenta kažnjen je sa pet sekundi i dva kaznena poena, ali Noris smatra da je prestrogo kažnjen jer je u pitanju bio trkački incident:


"Šarl je probao da prođe sa spolje strane, i došlo je do kontakta. Pokušao sam držati liniju i mislim da sam to i uradio. Možda sam mogao ostaviti još malo mesta, ali isto je mogao i on. Naravno da nisam želeo da dođe do kontakta, bila mi je potrebna čista trka, ali neću tek tako pustiti da baš svi prođu. Nisam u F1 da bih svakoga puštao tek tako da prođe. Ako mene pitate to je bio trkački incident. Žao mi je što je Šarl lošije prošao, ali to se dešava", rekao je Noris.

Dodao je da misli da oštećenja bolida nisu razlog odustajanja. "Sigurnan sam da je bilo oštećenja, ali to nije razlog odustajanja, barem tako ja mislim. Incident svakako nije pomogao stanju bolida, ali imao sam osećaj posle toga da nisam mnogo izgubio ni na tempu. Nadam se da će na sledećoj trci biti bolje", zaključio je Britanac.


103 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page