top of page

Noris: Peto mesto je maksimum

Lando Noris kaže da je pet mesto Meklarena u šampionatu konstruktora maksimum koji su mogli da postignu.

Photo: Formula 1

Borba za četvrto mesto u šampionatu konstruktora vodila se do kraja sezone između Meklarena i Alpine, a na kraju je francuski tim izašao kao pobednik. Iako je Alpina imala problema sa pouzdanošću bolida, Meklaren nije nadmašio konkurentski tim. Po mišljenju Landa Norisa, Meklaren nije imao bolid dovoljno dobar za nešto više od petog mesta.


"Peto mesto je maksimum. Naravno da smo razočarani što nismo uspeli da budemo četvrti, a mogli smo, pogotovo što je Alpina imala probleme sa pouzdanošću bolida. Ipak, imali su brži bolid cele sezone, i to što smo se borili sa njima, a imali smo lošiji paket, pokazuje da smo obavili odličan posao. Zaostajali smo od starta sezone i to nismo mogli da nadoknadimo. Nadam se da će sledeće godine biti bolje", rekao je Noris.


Dodao je da je i pored svih problema u sezoni tim ipak napredovao. "Bez obzira na sve uspeli smo da napredujemo, ako ništa drugo a ono u delu operativnog obavljanja posla. Mislim da su svi odradili dobar posao, mehaničari, inženjeri, maksimalno smo koristili svaku priliku koju smo imali. Ostaje nam da napravimo bolji bolid, sa kojim ćemo sledeće godine moći da se borimo za mnogo bolje pozicije nego što je to bio slučaj ove godine", zaključio je Britanac.

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page