top of page

Noris: Teška trka, vredni poeni

Lando Noris kaže da je trka u Ostinu bila veoma teška ali da je zadovoljan rezultatom i poenima koje je osvojio.

Photo: Carl Bingham / McLaren Media Centre

Noris je na kvalifikacijama bio osmi, i na startu trke uspeo je da izbegne gužvu koju je izazvao incident Rasela i Sainca, pa se pre prvog odlaska u boks domogao sedmog mesta. Na njegovu nesreću, boks je odradio par krugova pre vozila bezbednosti, pa je pao u poretku. Do kraja je bio uključen u dosta borbi, a direktnog rivala Alonsa uspeo je da prestigne krug pre kraja. Kaže da je bilo teško, ali da je zadovoljan rezultatom:


"Izuzetno teška trka za mene. Zbog izbegavanja incidenta u prvoj krivini izgubio sam par pozicija, ali sam uspeo da se oporavim do odlaska u boks. Nisam imao sreće sa tajmingom, otišao sam u boks malo pre SC što je Alonso iskoristio da me prestigne. Bilo je zabavno posle toga, dosta borbi sam vodio, i srećan sam što sam uspeo da prestignem Fernanda. Zadovoljan sam rezultatom i poenima, važni su i za mene i za tim", rekao je Noris.


Dodao je da će borba sa Alpinom za četvrto mesto u šampionatu konstruktora biti vođena do kraja sezone. "Čini se da su ispred nas, pogotovo na kvalifikacijama, ali na trkama njihova prednost ne izgleda tako velika i nedostižna. Ako nastavimo da sakupljamo bodove kao danas, a oni naprave par grešaka kao što je to bio slučaj sada, mogli bi smo da se nađemo ispred njih do kraja sezone", zaključio je Noris.

17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page