top of page

Novi format sprint trke

Kako prenosi portal Rejser (racer.com) svi timovi F1 su se saglasili sa izmenama formata sprint trke.

Pisali smo već o tome da Formula 1 razmišlja o promeni format sprint trke a sada je stigla potvrda da su predložene promene prihvaćene - kako prenosi portal Rejser, svi timovi su saglasni sa time da će od vikenda u Azerbejdžanu sprint trka praktično biti trka za sebe. To konkretno znači da će se umesto drugog slobodnog treninga uvesti odvojene kvalifikacije za sprint trku, što će dovesti do toga da sprint trka više ne utiče na startni poredak glavne trke u nedelju. Dakle, od sada ćemo petkom gledati prvi trening i potom kvalifikacije za nedeljnu trku, a u subotu kvalifikacije za sprint (na isti način kao i redovne kvalifikacije - Q1, Q2 i Q3, samo sa kraćim trajanjem svake runde) i sprint trku.


Sve pomenuto još treba da potvrdi Svetsko veće motosporta i Komisija Formule 1, a to bi trebalo da se desi 25. aprila, svega tri dana pred početak trkačkog vikenda u Azerbejdžanu.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
236 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page