top of page

Objavljen F1 kalendar za 2023

FIA je objavila kalendar trka Formule 1 za sledeću sezonu – imaćemo rekordne 24 trke!

Photo: Formula 1

Dugo se pričalo o tome da će kalendar F1 za sledeću godinu imati 24 trke, i konačno smo dobili potvrdu – FIA je objavila kalendar za sledeću sezonu, i u njemu su 24 trke. U kalendaru su ostale sve trke iz ove sezone osim Francuske, a dodate su trke u Kini, u Kataru (prvi put vožena prošle godine) i nova staza u Las Vegasu.


Raspored trka je donekle promenjen u poređenju sa ovom godinom: prve tri trke su iste, a onda sledi Kina. Posle Kine ide Azerbejdžan, koji je ove godine bio u junu, a Imola sledi posle Majamija. Trke u Španiji i Monaku, odnosno u Velikoj Britaniji i Austriji su zamenile mesta. Belgija je ostala u kalendaru za 2023. godinu, ali u drugom terminu – umesto kao prva posle letnje pauze, biće poslednja trke pre toga.

Photo: Formula 1

Ostatak kalendara nije menjan po pitanju rasporeda, osim što je Katar ubačen između Japana i Ostina, dok je trka u Las Vegasu na pretposlednjem mestu, između Brazila i Abu Dabija. Sve trke osim Las Vegasa biće kao i do sada vožene u nedelju po lokalnom vremenu, dok će nova trka u kalendaru startovati u kasnom terminu u subotu (nedelja ujutro po našem vremenu). Biće to prva trka Formule 1 koje nije održana u nedelju još od 1985. godine i VN Južnoafričke republike.

517 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page