top of page

Okon: Alonso me razočarao

Esteban Okon smatra da nije bilo razloga za Alonsove "kisele" komentare na njegov i račun Alpine na kraju sezone.

Photo: Formula 1

Svi znaju da u garaži Alpine "nisu cvetale ruže" na relaciji Alonso – Okon. Bilo je par "bliskih susreta" između njih dvojice tokom sezone, a poslednji je i najdrastičniji. U Brazilu su na sprint trci imali dva kontakta, i Alonso je zbog drugog, kada je udario Okona od pozadi, dobio pet sekundi kazne. Posle trke Alonso je rekao da situacija ne može biti dobra kada imate "takvog" kolegu, i da je srećan što uskoro napušta tim. Okonu se komentari bivšeg kolege nisu dopali:


"Nije tajna da sam razočaran njegovim komentarima posle trke u Brazilu. Nije bilo potrebe za tim. Da ne bude zabune, ja njega poštujem, uvek ću poštovati ono što je postigao u karijeri, on je legenda našeg sporta, i to će uvek ostati. Ipak, istina je da sam malo razočaran", rekao je Okon.


Okon je na kraju zauzeo osmo mesto u generalnom plasmanu, poziciju iznad Alonsa i sa 11 poena više. Sledeće godine timski kolega biće mu Pjer Gasli, što znači da će francuski tim imati oba francuska vozača, prvi put još od 1982. godine kada su za Reno vozili Alan Prost i Rene Arnu.

298 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page