top of page

Palou i Ovard u Meklarenu na treninzima

Aleks Palou i Pato Ovard voziće Meklaren na slobodnim treninzima u Americi i Meksiku.

Photo: Mclaren Media Centre

Mladi Indi kar vozači Aleks Palou i Pato Ovard naći će se u Meklaren MCL36 bolidu na prvim treninzima u Ostinu i Meksiko Sitiju, saopštio je britanski tim. Obojica su imali priliku da voze Meklaren na privatnim testovima, a učešće u Americi i Meksiku biće njihovo prvo iskustvo na zvaničnom takmičenju Formule 1. Palou, šampion Indi kara iz prošle sezone, u Ostinu će zameniti Rikarda, dok će Ovard voziti u Abu Dabiju na poslednjoj trci sezone.


"Veoma sam uzbuđen i srećan što ću debitovati u Formuli 1. Biće sjajno voziti u Americi, ispred gledalaca koji su me možda gledali u Indi karu. Već sam vozio MCL35M na par testova do sada, i jedva čekam da sednem u MCL36. Nadam se da ću pomoći timu da se pripremi za trku", rekao je Palou.


Ovard se zahvalio Meklarenu na prilici da učestvuje na trkačkom vikendu. "Unapred se radujem Abu Dabiju i šansi da vozim za Meklaren. Bilo je veoma zabavno, ali i korisno za mene kao vozača kada sam testirao prošlogodišnji bolid, i verujem da će vožnja MCL36 biti fantastično iskustvo. Hvala Meklarenu što mi je omogućio da sednem u bolid", rekao ie Ovard.

Andreas Sejdl, šef Meklarena, rekao je da su obojica zaslužili da probaju MCL36. "Veoma smo zadovoljni što će Ales i Pato učestvovati na treninzima. Na testovima u Barseloni i u Austriji, u prošlogodišnjem bolidu, bili su impresivni i zbog toga smo odlučili da im damo šansu da sednu za upravljač aktuelnog bolida. Verujem da će informacije koje će prikupiti na treninzima biti korisne za pripremu trka", rekao je Sejdl.

11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page