top of page

Perez: Austrija je bila kraj šampionskim nadanjima

Serhio Perez kaže da je odustajanje u Austriji zbog kontakta sa Raselom bio kraj šansama da se bori za titulu.

Photo: Lars Baron / Getty Images / Red Bull Content Pool

Meksikanac je domaću trku Red Bula u Austriji završio odustajanjem u prvom krugu posle kontakta sa Raselom. Iako je imao dobar početak godine, sa pet plasmana na podijum u osam trka, Perez smatra da je trka u Austriji označila kraj šampionskim nadanjima.


"Dobro sam počeo sezonu, bio sam konkurent za titulu. U nekoliko trka mučio sam sa bolidom, što me je koštalo poena, ali je Austrija definitivno označila kraj šansama da postanem svetski prvak. Bio sam blizu vodećih tada, ali sam na domaćem terenu za naš tim pretrpeo težak udarac. Da stvari budu još gore, ni u sledeće dve trke nisam beležio željene rezultate, i tada sam bio svestan da od titule nema ništa", rekao je Perez.


Dodao je da smatra da su nadogradnje koje je Red Bul donosio tokom sezone više odgovarale Ferstapenovom nego njegovom stilu vožnje: "Mislim da je razvoj bolida više išao u smeru koji je odgovarao Maksu. Nije to prvi put, dešavalo se i pre. Nije to razlog Maksove dominacije, samo mislim da moramo kao tim da vodimo računa da se nešto slično ne desi opet u budućnosti", zaključio je Perez.

105 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page