top of page

Perez: Bio je ovo timski rad

Serhio Perez osvojio je u Abu Dabiju drugo mesto u kvalifikacijama. Kaže da je to posledica timskog rada i zavetrine koju mu je pružio Maks.

Photo: Dan Istitene / Getty Images / Red Bull Content Pool

Perez će u trku za VN Abu Dabija startovati sa druge pozicije, ispred najvećeg rivala za drugo mesto u generalnom plasmanu, Leklera. Posle kvalifikacija pohvalio je timski rad i svog kolegu Ferstapena koji mu je pružio zavetrinu, i tako olakšao osvajanje drugog mesta.


"Drugo mesto je odličan rezultat, startovaću ispred Šarla, što je ipak neka prednost. Nisam mogao bolje od toga, prvi pokušaj u Q3 nije bio dobar. Ipak sam zahvaljujući timskom radu uspeo da se domognem drugog mesta. Maks je uradio sjajan posao za mene, ovo je bio timski rad i zahvalan sam na tome. Ipak ništa još nije gotovo, sutra treba biti na nivou i odraditi dobar posao", rekao je Perez posle kvalifikacija.


Dodao je da trka neće biti laka. "Biće teško, očekujem da će Ferari biti veoma dobar, biće to bliska borba sa Leklerom. Svakako će biti interesantno, ako ništa drugo dobro je što imamo za šta da se borimo i u poslednjoj trci sezone", zaključio je Meksikanac.

100 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page