top of page

Perez: Boriću se za titulu

Serhio Perez smatra da je prošla sezona bila najbolja u njegovoj karijeri, i da u sezoni pred nama ima više šansi za titulu šampiona.

Photo: Formula 1

Perez je u Red Bulu od 2021. godine, i dobrim delom je zaslužan za prvu titulu koju je te godine osvojio Ferstapen, a mnogo je doprineo i u osvajanju konstruktorske titule prošle godine. I pored dobre forme i odličnog bolida, prošle godine pobedio je svega dva puta (naspram 15 Maksovih pobeda) i završio je na trećem mestu u generalnom plasmanu, sa skoro 150 poena zaostatka za timskim kolegom. Bez obzira na to, Perez kaže da je to za njega bila najbolja sezona u karijeri, i dodaje da će 2023. godine biti ozbiljniji konkurent za šampionsku titulu.


"Prošla godina bila je veoma dobra. Imali smo problema sa pouzdanošću bolida na početku godine, ali smo to brzo rešili i rano smo bili kandidati za šampionat. Ja sam imao par loših trka, koje su me izbacile iz trke za prvenstvo, ali je i pored toga sezona bila najbolja u mojoj karijeri. Kada smo "složili" stvari sve je išlo dobro, i ako mene pitate, ključ za osvajanje titula bila je konstantnost. Tako moramo da nastavimo i u sezoni pred nama - ako budemo imali bolid konkurentan kao prošle godine, mislim ću biti mnogo ozbiljniji kandidat za šampionsku titulu", rekao je Perez.


92 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page