top of page

Perez: Gume su presudile

Serhio Perez smatra da je Ferstapen pobedio zbog boljeg tempa na tvrdim gumama, i da su gume "presudile" pobednika.

Photo: Formula 1

Serhio Perez je trku u Majamiju startovao sa pol pozicije, na srednje tvrdim gumama, za razliku od Ferstapena koji je imao tvrde gume. Meksikanac je dobro startovao i zadržao prvo mesto, ali nasuprot očekivanjima nije uspeo da napravi veću prednost nad drugoplasiranim Alonsom. Za to vreme Maks je odlično napredovao i u 15. krugu je prestigao Alonsa. Posle trke Perez je rekao da je u prvom stintu imao problema sa gumama koje su degradirale više od očekivanog, i da je sjajan tempo Ferstapena na tvrdim gumama odlučio pobednika.


"Dao sam sve od sebe i pokušao sam sve. Prvi stint je bio veoma loš, nisam imao tempo ni blizu očekivanog. To mi je sasvim kompromitovalo trku jer nisam napravio dovoljnu razliku. Maks je, sa druge strane, imao sjajan tempo na tvrdim gumama i njegova pobeda je potpuno zaslužena. Nisam imao šansu da se odbranim na kraju trke, imao je svežije gume i to je bilo presudno", rekao je Perez posle trke u Majamiju.


Dodao je tim da mora da analizira šta se desilo sa gumama. "Srednje tvrda guma je mnogo degradirala, mnogo više nego što smo očekivali, i zato nisam imao tempo. Bilo je bolje kada sam prešao na tvrde gume, ali ni tada nisam imao tempo ni blizu onome što je Maks vozio na istim gumama. Moramo utvrditi šta je razlog tome", zaključio je Meksikanac.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!

50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page