top of page

Perez: Imam šanse za titulu

Serhio Perez veoma je zadovoljan vikendom u Azerbejdžanu, i kaže da ima realne šanse za titulu svetskog šampiona.

Photo: Formula 1

Perez je u Azerbejdžanu još jednom potvrdio da je "kralj" uličnih staza – pobedi u sprintu dodao je i pobedu glavnoj trci, čime je prednost Ferstapena u generalnom plasmanu sveo sa 16 na šest poena. Meksikanacu će Baku svakako ostati u lepom sećanju, a posle trke rekao je da je veoma zadovoljan, i da šanse za titulu svetskog šampiona postoje.


"Baku je staza na kojoj vam treba mnogo samopouzdanja, puno je krivina i videli ste nebrojene kontakte sa zidovima. Samopouzdanje je sve, morate biti fokusirani krug za krugom i izvlačiti maksimum iz bolida. Zadovoljan sam kako je sve prošlo, dve pobede u jednom vikendu su sjajan rezultat, i slobodno mogu da kažem da imam šanse za titulu šampiona", rekao je Perez posle trke.


Prema trenutnom stanju u Formuli 1, najverovatnije će se borba za titulu šampiona voditi između timskih kolega u Red Bulu, a Perez smatra da će borba biti čista i fer. "Između Meksa i mene postoji odličan odnos, ma šta ko pričao. Delimo podatke i iskustva, timske smo kolege, a na stazi se poštujemo i pored toga što jedan drugog maksimalno pritišćemo. Obojica pokušavamo da napravimo što bolji posao na stazi, normalno je da obojica želimo da pobedimo. Stvar je u tome ko će manje grešiti", zaključio je Meksikanac.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
79 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page