top of page

Perez: Loš start koštao me pobede

Serhio Perez smatra da je loš start na trci u Bahreinu značio da ne može ni da se nada eventualnoj pobedi.

Photo: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Perez je na startu trke u Bahreinu izgubio drugu poziciju od Leklera, koju je kasnije tokom trke uspeo da vrati, zahvaljujući dobroj strategiji tima i solidnom tempu. Iako je završio drugi, Meksikanac nije srećan zbog činjenice da je za Ferstapenom kasnio velikih 12 sekundi na kraju trke. Kako je rekao, gubitak drugog mesta na startu za njega je značio gubitak svake šanse da možda može da se bori sa timskim kolegom za pobedu.


"Loše sam startovao, i velika je šteta što sam izgubio poziciju od Leklera, jer me je to sprečilo da se eventualno borim za pobedu. Maks je brzo napravio veliku razliku, i tu je sve bilo rešeno. Zadržao sam se suviše dugo iza Leklera da bih uopšte mogao da razmišljam o pobedi. Morao sam najpre da ga sustignem, što nije bilo lako jer je u prvom stintu bio brz. Sve što sam posle radio bilo je minimizovanje posledica lošeg starta, a o pobedi nije bilo ni govora", rekao je Perez.


Perezu je drugo mesto u Bahreinu najbolji rezultat do sada na toj stazi - dodao je da je dvostruka pobeda sjajan rezultat za tim, pogotovo što su prošle godine na istom mestu obojica odustala. "Zadovoljan sam bolidom, sasvim dobro se osećam. Mislim da imamo još posla, ali svakako sam zadovoljan i zbog tima, davno nismo zabeležili dvostruku pobedu na startu sezone. Prošle godine dvostruko odustajanje, a sada eto dvostruka pobeda", zaključio je Perez.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
60 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page