top of page

Perez: Maks me razočarao

Serhio Perez kaže da je razočaran postupkom Ferstapena koji ga nije propustio na šesto mesto, iako je tim to zahtevao.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Najvažnija vest sa trke u Brazilu svakako je prva pobeda u F1 karijeri Džordža Rasela, ali su nesuglasice unutar Red Bula uzele mnogo pažnje. Ferstapen je odbio zahtev tima da propusti Pereza na šesto mesto i tako mu pomogne u borbi sa Leklerom za drugo mesto u šampionatu vozača. Meksikanac je posle trke rekao da je razočaran postupkom timskog kolege.


"Naravno da sam razočaran, pogotovo nakon svega što sam učinio. Svi znaju da sam mnogo toga uradio za njega ranije, to nije tajna. Iznenađen sam takvim postupkom, i ne razumem koje razloge Maks ima za to. Mislim da Ferstapen ima dve šampionske titule između ostalog zahvaljujući i meni", rekao je Perez posle trke u Brazilu.


Pojedini mediji objavili su da je izvor sukoba među Red Bulovim vozačima, i razlog za Maksovo odbijanje da propusti Pereza, u stvari kvalifikacije u Monaku. Tada je Perez u posljednjim trenucima kvalifikacija završio u zidu i izazvao crvenu zastavu koja je okončala kvalifikacije, pa Maks nije mogao da popravi vreme. Podsećamo, Ferstapen je u Monaku startovao četvrti, pored Pereza koji je sutradan pobedio. Tada su iznete tvrdnje da je Perez navodno kasnije priznao timu da je namerno završio i zidu.


Novinarka britanskog Skaj sporta direktno je pitala Maksa da li njegovo ponašanje u Brazilu ima veze sa dešavanjima iz Monaka, što je Maks nije negirao, ali ni potvrdio: "To može biti vaša interpretacija. Ja to neću reći", rekao je Ferstapen. Kasnije je Maks za nemački Skaj sport potvrdio da nepropuštanje Pereza na šesto mesto ima veze sa specifičnim događajem iz prošlosti, ali da neće da kaže o čemu se tačno radi.

288 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page