top of page

Perez najbrži trećeg dana

Serhio Perez najbrži poslednjeg dana predsezonskog testa u Bahreinu. Hamilton drugi a Botas treći.

Photo: Formula 1

Serhio Perez je poslednjeg dana ovogodišnjeg predsezonskog testiranja u Bahreinu odvezao najbrže vreme sva tri dana – njegov rezultat je bio 1:30.305 na C4 gumama, drugoj najmekšoj komponenti. Vreme koje je Perez postavio je dve desetinke brže od vremena sa kojim je Lekler prošle godine u Bahreinu osvojio pol poziciju.


Tri desetinke sekunde iza Pereza bio je Luis Hamilton, koji je vreme ostvario na C5 gumama, dok je treće najbolje vreme postavio Valteri Botas. Lekler, koji je bio najbrži na jutarnjoj sesiji, i Sainc imali su slična vremena na C4 gumama, i za Perezom su kasnili sedam desetinki. Jedino je još Cunoda bio na manje od sekunde zaostatka za Meksikancem.

Photo: Formula 1

Na poslednjem danu testiranja pred početak sezone imali smo tri crvene zastave - prvu je izazvao senzor koji je otpao sa Perezovog bolida, a posle toga je Botas stao na stazi zbog problema sa motorom. Poslednja crvena zastava bila je namerna, jer je F1 pred kraj testa isprobavala startnu proceduru, pa smo tako videli leteći start i start iz mesta novih bolida.

Photo: Formula 1

Sezona 2023. startuje već za nedelju dana, prvi trkački vikend na rasporedu je od 3. do 5. marta na istom mestu gde je vožen i predsezonski test - u Bahreinu.


Dragi čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
72 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page