top of page

Perez: Naterao sam Leklera da pogreši

Serhio Perez je kroz cilj u Japanu prošao treći, ali je zbog kazne za Leklera bio drugi. Kaže da je pritiskom naterao Monačanina na grešku.

Photo: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool

Perez je u Japanu vozio usamljenu trku na trećem mestu jer su Ferstapen i Lekler brzo odmakli od njega. Međutim, po prelasku na gume za promenljive uslove, Meksikanac je ubrzao, a Lekler je zbog brzo potrošenih guma gubio prednost. Bitka za drugo mesto trajala je do poslednje krivine – Lekler je kroz cilj prošao drugi ali je presekao šikanu i zatim blokirao Pereza, pa je kažnjen sa pet sekundi.


"Bila je dobra borba. Bilo je veoma teško preticati bez DRS-a. Pokušavao sam na sve načine ali Lekler se dobro branio. Čak i kada su gume počele da mu popuštaju bilo je teško prestići ga. Znao sam da je jedini način da se nađem ispred njega da ga nateram na grešku. Možda bih uspeo da ga prestignem drugačije da je bilo još krugova, ali na moju sreću on je presekao šikanu i blokirao me na izlasku. Kazna za njega značila je dvostruku pobedu za nas, to je dobar rezultat", rekao je Perez.


Meksikanac je drugim mestom u Japanu prestigao Leklera u šamipionatu i četiri trke pre kraja ima poen prednosti, pa nas do kraja takmičenja čeka zanimljiva borba za drugo mesto u plasmanu vozača.

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page