top of page

Perez: SC je sve pokvario

Serhio Perez je u Monci završio na šestom mestu posle starta sa 13. pozicije. Po njegovim rečima, bez SC bio bi bolje plasiran.

Photo: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

Meksikanac je kvalifikacije završio na četvrtom mestu, ali je zbog kazni startovao sa 13. pozicije. U boks je išao već u sedmom krugu, po tvrde gume. Pred kraj trke prešao je na meke pneumatike i približavao se Hamiltonu koji je bio peti, ali tada je na stazu izašlo vozilo bezbednosti pod kojim je trka i završena.


"Mislim da je ovo bio maksimum kada se sve uzme u obzir. Možda sam mogao da budem peti, da nije bilo vozila bezbednosti. Približavao sam se Luisu, i možda bih ga i stigao, ali tajming vozila bezbednosti nije bio dobar za mene", rekao je Perez.


On je na početku trke imao probleme sa prednjim desnim kočionim diskom. "Disk je bukvalno goreo. Par krugova posle boksa sam proveo pokušavajući da ga ugasim, a zatim sam morao da budem veoma oprezan i da pazim na temperaturu kočnica. Nije bilo jednostavno, ali na sreću uspeli smo da rešimo problem", zaključio je Čeko Perez.

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page