top of page

Perez: Uradili smo sjajan posao

Serhio Perez pobedio je na sprint trci u Azerbejdžanu – posle trke Meksikanac je bio pun hvale na račun svog tima.

Photo: Formula 1

Perez je kvalifikacije za sprint završio na drugom mestu, iza Leklera, ali je iz sprint trke izašao kao pobednik. Posle restarta zbog incidenta koji je izazvao Cunoda, on je u osmom krugu bez problema pretekao Ferarijevog vozača. Posle trke Meksikanac je bio zadovoljan učinkom i pun hvale na račun svog tima.


"Veoma sam srećan i zadovoljan, i zahvalan na sjajnom poslu koji je tim obavio. Ovo nije laka trka jer pritisak je velik za sve – vozače, mehaničare i inženjere. Sjajno je što smo osvojili maksimalan broj poena, to je dobar početak vikenda. Ključno je bilo što sam imao dobar tempo, i mogao sam da "pritisnem" Leklera kada je trebalo. Kada sam ga obišao, on je uspeo da još neko vreme ostane u DRS zoni, ali sam polako povećavao prednost, i do kraja više nije bilo problema", rekao je Perez posle trke.


Dodao je da je sprint bio "dobra škola" pred trku u nedelju. "Mogli smo ponešto da naučimo u sprintu, ali glavna trka za Veliku nagradu će biti drugačija – više goriva u bolidu, drugačiji uslovi na stazi. Nadam se da ću se boriti za pobedu, ali videćemo, to je Baku, svašta može da se desi. Važno mi je najpre da dam sve od sebe", zaključio je Perez.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page