top of page

Perez: Želeo sam više od trećeg mesta

Serhio Perez je pred domaćom publikom u Meksiku bio treći. Kaže da je želeo više od toga, ali da je podijum pred fanovima odličan rezultat.

Photo: Chris Graythen / Getty Images / Red Bull Content Pool

Perez je startovao sa četvrtog mesta, i uspeo je na startu da prestigne Rasela i zauzme treće mesto. Nije uspevao da prati tempo Hamiltona ispred sebe, pa je pokušao kroz boks da prestigne sedmostrukog šampiona. Pit stop je bio relativno spor, što je uništilo šanse Pereza da se nađe ispred Hamiltona, jer se na stazu vratio tek na šesto mesto, iza oba Ferarija. Prestigao je Leklera i Sainca, ali bolje od trećeg mesta nije mogao.


"Uvek je lepo biti na podijumu, a posebno pred domaćim navijačima, na sjajnom "Stadionu Sunca". Naravno da sam želeo više, i malo sam razočaran jer iskreno mislim da sam mogao i do drugog mesta. Mercedes se mučio na tvrdim gumama, naročito u prvih par krugova dok ih nisu zagrejali, i imali smo šansu da se nađemo ispred njih. Na žalost, spor pit stop je označio kraj tim nadama. Ipak, ne mogu da budem potpuno nezadovoljan, treće mesto je dobar rezultat, a ponovo sam ispred Leklera u šampionatu", rekao je Perez posle trke.


Dodao je da je ključni potez bio što je na startu uspeo da prestigne Rasela. "Bilo je veoma teško preticati, Luis je bio veoma brz, i ispostavilo se da je ključna stvar bila što sam uspeo odmah na startu da prestignem Džordža. Hamiltona je bilo gotovo nemoguće prestići, čim se malo približim gubio sam prijanjanje, gume su se pregrevale, i morao sam da se zadovoljim trećim mestom. Kao što sam rekao, biti na podijumu pred domaćom publikom je veoma dobar rezultat", zaključio je Meksikanac.

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page