top of page

Piastri odabrao broj 81

Oskar Piastri će naredne godine voziti za Meklaren sa brojem 81 na bolidu.

Photo: Formula 1

Mladi Australijanac će naredne sezone voziti debitantsku sezonu u Formuli 1. Posle dosta peripetija i neke vrste "rata" između Meklarena i Alpine oko toga za koga će Piastri voziti u Formuli 1, on će u britanskom timu zameniti sunarodnjaka Rikarda. Piastri će sledeće godine voziti Meklaren sa brojem 81.


"Tačno je, odabrao sam broj 81. To je broj koji sam koristio još u kartingu. Originalno to nije bio moj broj, jer kada sam ulazio u karting imao sam broj 11, pošto je karting radnja u kojoj sam se snabdevao na lageru imala samo cifru 1. S obzirom da to nisam mogao da koristim broj 1, odabrao sam 11. Kada sam prelazio u viši rang takmičenja, broj 11 je koristio jedan od vozača koji se već takmičio u tom rangu, pa sam morao da promenim broj. Umesto prve cifre 1 odabrao sam cifru 8, iako nemam neki poseban razlog zašto sam odabrao baš 8. Od tada vozim pod tim brojem, i tako ću da radim i u Formuli 1", rekao je Piastri.


Piastri će biti prvi vozač u Formuli 1 koji će koristiti broj 81, jer od trenutka kada je dozvoljeno da vozači slobodno biraju trkačke brojeve, niko nije koristio taj broj.

42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page