top of page

Piastri: Srećan sam zbog poena kod kuće

Oskar Piastri, debitant u F1, prve poene u karijeri osvojio je na domaćoj trci u Australiji. Kako je rekao, boljeg mesta za to nema.

Photo: Formula 1

Vikend u Australiji nije dobro počeo za domaćeg vozača Oskara Piastria – kvalifikacije je završio već u Q1 delu, i startovao je sa 16. mesta. Međutim, mladi Australijanac je dobro iskoristio dešavanja na stazi tokom trke, imao je nekoliko lepih preticanja, i na kraju je završio na osmom mestu, čime je osvojio prve poene u F1 karijeri, i to pred domaćom publikom.


"Presrećan sam zbog osmog mesta i prvih poena – nema boljeg mesta za to nego pred svojim navijačima. Konačno nam se malo i sreća osmehnula, nije bila na našoj strani u prve dve trke, uspeli smo da izbegnemo incidente i srećan sam i zadovoljan kako sam završio trku. Imali smo sasvim solidan tempo i Lando i ja, nadam se da će uz unapređenja koja spremamo performanse bolida u nastavku biti još bolje", rekao je Piastri.


Dodao je da bez obzira na dobar rezultat u Australiji, tim mora još mnogo da radi na unapređenju bolida i postizanju boljih rezultata. "Nismo tamo gde želimo biti, to je očito. Donosimo unapređenja u Baku, i nadam se da će situacija tamo biti bolja nego što je sada. To bi trebalo da nam pomogne da češće osvajamo poene", zaključio je mladi Australijanac.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page