top of page

Pobeda za Leklera, Maks ponovo odustao

Na trećoj trci sezone u Australiji pobedio Ferari kojim je upravljao Šarl Lekler. Red Bulov bolid ponovo se pokazao nepouzdanim.

Photo: Formula 1 Twitter

Šarl Lekler odvozio je najdominantniju trku u dosadašnjoj karijeri. Vodio je od početka do kraja. Na drugoj poziciji je završio sjajni Serhio Perez, dok je trećeplasirani bio Džordž Rasel.

Trka je počela bez incidenata na startu. Loše je startovao Karlos Sainc koji gubi 4 pozicije, to se odrazilo na Španca koji je završio u šljunku pokraj staze. Aston Martinu se problemi nižu od početka godine, no mogli bismo reći da je ovo bio najlošiji vikend u karijeri Sebastiana Fetela. Fetel je na prvom slobodnom treningu imao problem sa pogonskom jedinicom, drugi trening je propustio, dok je na trećem izleteo sa staze i završio u barijerama. Na današnjoj trci ponovo je imao incident - završio je u zidu i propisno oštetio bolid što je rezultiralo odustajanjem. Potpuna katastrofa kako za četvorostrukog svetskog šampiona tako i za ekipu.

Aktuelni svetski šampion Maks Ferstapen ponovo je morao odustati usled opasnosti od požara na pogonskoj jedinici.

Meklarenov dvojac danas je završio u bodovima - Lando P5, Rikardo P6. Aleks Albon upisao je prvi poen za Viliams ove sezone. Način na koji je to uradio je zaista fascinantan s obzirom na to da je vozio čitavu trku bez promene guma. On je obavezno stajanje obavio u poslednjem krugu i time uspeo da završi među osvajačima poena.

Strategija Alpine za Fernanda Alonsa pokazala se lošom. Fernando je startovao deseti. Imao je dobar start, nadoknadio nekoliko pozicija i tokom čitave trke boravio na pozicijama koje donose bodove. Njega je ekipa u poslednjih 20 krugova trke dva puta povukla u boks na promenu guma i time ga vratila na začelje karavana. Okon je uspeo upisati bodove i time popravio ovaj vikend za Alpinu.

Botas je ponovo završio u prvih deset, pa ekipa Alfa Romea nosi bodove iz Australije.

Alfa Tauri opet deluje bledo. Gasli je završio deveti, ali se u trci činio nevidljiv.


Sledeća trka na programu je za 2 nedelje u Imoli na stazi Enco i Dino Ferari.


118 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page